GOD JUL!!!

Nu är cirkeln fullbordad runt ön, vid Nelson var det svårt att hitta vatten det mesta var färgat, så det blev lite strandfiske. Kim lyckades få en örnrocka på uppskattningsvis 15kg, en riktig fighter som gjorde några helt otroliga rusningar (örnrockorna är frisimmande rockor som ibland kan uppträda i stim i pelagialzoonen).
Vädret skulle fortfarande var dåligt söderut så vi åkte till Blenheim och provade fisket i Spring creek, det var svårt i och med att stora delar av den lilla ån rinner över privat mark och det ända vi lyckades få var en öring på runt kilot. Eter ett par nätter fortsatte vi neråt och mötte upp med Anders och Petra i Kaikoura för lite planering och provantering  =).
Vi  fortsatte till Twizel för där skulle vädret vara ok några dar. Vi fiskade Maryburn stream och en annan liten å i området . I den andra lilla ån fick vi varsin fisk Kim fick en öring på 1.4kg, Jonathan en på 2kg. I Maryburn hade vi 2 rätade krokar, en avsliten tafs, och en bommad, det enda vi fick var en lite RB. Men det var ett fantastiskt trevligt vatten med stor fisk! Nu är vi i Glenorchy  och ska fira jul med lite fiske i Diamond creek.

Så God Jul till alla fans, fiskefanatiker , flugfiskefreaks, fiskeskallar, fiskefjollor och alla andra där ute som följer vår blogg!!


Maryburn med Mount Cook i bakgrunden!


En svettig promenad på höglandet!


Från Haast till Nelson

Vi åkte från Haast med intentionen att fiska spring creeks efter hela västkusten. Vi hann med två!  Waitangitaona  och Berrys creek, vi fick några fina fiskar inga jättar men de största låg runt 2kg. Sen började det regna och regna och regna. Vi fortsatte upp mot Reefton för att försöka komma undan regnet…..men det hann i kapp oss. Vi kollade väderprognosen på de old bakery- backpackers där  vi bodde, Trevor som driver stället är själv en flugfiskefantast och kan komma med många tips om fisket i området (han påminner mycket  om Leo i dödligt vapen-filmerna  =)
Det visade sig att vädret skulle vara dåligt på hela sydön, med minusgrader och till och med snö i Te Anau!  Bästa vädret fanns att finna så långt norr ut det gick på sydön, så vi flydde till Nelson. Vi fiskade lite i havet med några små snappers och gyltor som resultat.  Nu är vi i Collingwood  (Golden Bay) och har i dag försökt fiska Aorere River, men vatten nivån var fortfarande lite hög efter regnen i bergen, så den var lite färgad och svårvadad. Vi såg en fisk på hela dan!  Vädret ska var fortsatt dåligt  överallt en vecka till, utom just här i Nelson området, så vi ska testa lite vatten häromkring.


Skål Gunnar!!Mmmm  DB!!

Mavora Lakes - Haast

Vi sov tre nätter vid Mavora Lakes och fiskade Oreti men det var svårt, vädret var emot oss plus att fisken var väldigt svår att få att ta. Kim lyckades få på en fisk som med största sannolikhet var över 15lb men den drog av tafsen efter  en lång fight som involverade både bad och löpning på ca 100m nerströms…  Jonte fick en fisk på magiska 8lb som tog på en rubberleg nymf men sedan rullade ett par gånger och krokade sig i buken med den andra nymfen och när vi landade den satt den bara med lillnymfen i buken! Så han känner att han inte kan räkna den. Efter att ha fiskat på de kräsna öringarna i Oreti åkte vi till Von River och för att ta oss dit fick vi passera två åar som Subban klarade utmärkt. En fantastiskt trevlig liten å med huggvillig RB som ligger i en otroligt vacker dalgång. Vi fick ett gäng fiskar och tappade även några, de största låg runt 1,5kg. Men Didymon som var nästan överallt gjorde det lite svår sightat i Von som annars har en väldigt ljus botten.  Det blåste väldigt dan efter det men vi fiskade lite längre ner i Oreti ändå och Kim fick en fin öring på 2,3kg.

Nu är vi i Haast på Västkusten och har surffiskat lite, vi har fått mängder med småhajar och Kim fick en riktigt stor haj på 30kg plus!!!!  I morgon planerar vi att fiska Jackson River sen får vi se vart vi åker…..


Drillar STOR öring!


Öring 3,5kg.


Von River. (Det bruna i vattnet är didymo)
Öring 2,3kg.


Lake Wakatipu


Dog shark.


Grey shark.
RSS 2.0