Sprattlande fiskar!

Ibland kan det vara svårt att hålla i fisken när man ska fota!!!
Tillbaka i Sverige

 

Sista fiskeveckan på NZ huserade vi i Reefton, en gruvby på västkustens inland med många intressanta vatten runt sig. Ett delmål med resan var ju att fånga en fisk på musfluga dagtid. Runt Reefton har öringen ätit möss sen tidigt på säsongen, (läste jag i en lokaltidning) så var det någonstans man skulle lyckas borde det ju vara här.

De senaste två veckorna hade cikadafisket verkligen kommit i gång och vi fick en del fina fiskar på de stora vårtbitarlika flugorna. Jag och Tobbe fiskade den berömda Larrys creek en av de sista fiskedagarna. Larrys är känd för sina troféfiskar. Efter en halvdags halkande och snubblande på Larrys snorhala stenar och bara några få fiskar sedda, (som vi skrämde), ser jag en fisk som går och nymfar i en fin pool. Tobbe får börja fiska på den, han har en cikada på tafsen, fisken visar inget intresse, Jag knyter på en mus, man kan ju alltid prova, Tobias börjar att rigga nymfer, jag går ut bakom fisken och kastar ut musen. Första kastet hamnar lite för långt åt höger och är lite för kort men öringen visar ändå intresse och går ut och kollar på flugan men går tillbaka till ståndplatsen igen. Andra kastet hamnar lite längre upp, fisken följer efter flugan säkert 3 meter för att sedan bryta ytan och ta den, jag väntar, väntar och väntar med mothugget och när jag efter en evighet lyfter spöt sitter den!!!!!

Det visar sig bli min sista fisk på resan.

Framöver kommer jag att lägga upp de som jag tycker är de bästa bilderna från resan tillsammans med en sammanfattning av Nya Zeeland 2009/2010. Det dröjer nog dock ett tag för jag har ett ganska stort bildmaterial att gå igenom.
/Jonte

 


Weka

spring creek på västkustencikadaöringar


Musöring!!!!!


Det var ett tag sen

Mycket har vi hunnit med sen sist, Vi har varit ute i Bushen utan nagon tillgang till internet. Haast, Paringa, Whataroa, Harihari, Hokitika och nu ar vi i Reefton. Vi plockade upp Jonas och Andreas i Fox. Vi har haft kanonvader sen Kim akte (tack Kim) :) Fisket har som vanligt varit skiftande,med fina oringar och aven lite hajar. Bra spring creek fiske.

Jonathan, Andreas och Jonas.

2.2kg

2.2kg

cikada lage!!!!!!!!!!


RSS 2.0