Skiftbyte i Fairlie

Vi hamtade upp Tobias Hammarberg pa flyget i Christchurch. Fiskade Opihi  och Tengawai River, Kim fick en fin Oring pa 2.5kg Jonathan en mindre fisk. Sen akte Kim tillbaka till kylan i Sverige medans Tobbe och jonte fortsatte att fiska de tva namnda aarna. Tobbe tappade en fin fisk pa torrt och jonte tappade en och fick tva. vi fortsatte darifran till Omarama dar vi badade badtunna och forsokte fiska Ahuriri river men den var for hog. Nu ar vi i Te Anau dar vadret ska vara fint i ett par veckor, men vi far val se hur det blir med det! =)

Tobbe

2.5kg

 

Tengawai

Opihi

 

 

 


God Fortsättning

Det var ett tag sen vi skrev nu detta p.g.a. tekniska problem. Fisket i Diamond creek var bra med några hyfsade fiskar. Därifrån fortsatte vi till Kingston (inte Jamaica) och fiskade Mataura river. Vi mötte även upp med Anders och Petra igen för att fira nyår och fiska. Anders hade aldrig fiskat pa NZ tidigare och ville haka på oss ut för att lära sig hur det funkar har nere. Vi åkte till Te Anau igen där vi firade nyår på Svenskars vis.. På nyårsdagen fiskade Jonathan och Anders Upuek med en fångad och en tappad RB som resultat. Efter det åkte vi till Orieti som visade sig vara lite färgad och vi såg bara en fisk som åt.. den gick och vakade på ett grundare parti och Anders fick fiska på den. Efter lite om och men hamnade flugan där den skulle, fisken gick upp, klöv ytan, tog torrissen.. men fick den utryckt ur sitt enorma gap! =) Det är lätt att harrfiskaren kommer fram i dessa lägen och mothugget kommer för snabbt! (eller om nån skriker DEN TAR TORRT från stranden).
Den natten började det att regna så vi åkte tillbaka till Twizel och finvädret. Efter en dags fiske i MB lämnade Anders och Petra oss för vidare färd upp till Nordön.


Anders och Petra
Skiftbyte i Bregott fabriken!!


RSS 2.0