Rudahugg!

Flötet darrar till lite där det ligger mellan näckrosbladen. Var det fisk som stötte i linan eller var den och nafsade på betet? Det darrar till igen, sen lyfter det försiktigt. Då kommer mothugget; fast fisk! Rudan är en av sjöns mest försiktiga fiskar, speciellt de större individerna och man blir alltid glad när man får en.

Ruda och färnor

Helgens fiske fick en bra start med en hyfsad ruda i fredags under sutarsatsningen, Sen fortsatte det i lördags med några riktigt fina färnor bland annat en riktigt stor fisk som vägde 2820g som min kompis Tobbe fick. i går började det regna och fisket var segt med bara en massa småmört. Men det var en kanontrevlig helg i vacker natur och spännande fiske!
Ruda!!
En 2kilos
Reg-fisken
 
camp-plats under ekarna.

Braxnar

Var ute i går kväll och fiskade sutare med min kompis Tommy Blom. Men vi fick bara braxen och lite mört, Tommy vann artligan när han även lyckades få en liten sarv. =)
 

Älvkarleby-Vimmajakt

Efter en helgs nötande kan jag bara konstatera att det är svårt att ta ett Vimma-reg. Jag vet inte hur många år jag har försökt. Min största vimma vägde 1080g men när jag fick den var reg-vikten 1,1kg. Denna gång vägde min största fisk 860g och min kompis Johan Ögren fick inte heller någon storfisk. Jag fick i alla fall en stor Björkna på 970g, reg är 800g så den får man vara nöjd med. Det var i alla fall en trevlig helg med mycket fisk och många arter.
Mycket grejjer blir det!
Vimmor
Storbjörknan
 

Västervik-En trevlig start på fiskesäsongen!

Jag har precis kommit till Västerås från en kanontrevlig vecka hos Jakob och Therese nere i Västervik. Vitsipporna blommade, fåglarna kvittrade, ormarna väste, hundarna skällde och barnen skrek =) god mat, gott dricka och trevlig sällskap.
Sen fick man ju starta i gång metsäsongen med en sutare och även Jakob fick sig en liten hansutare.
Tack för en trevlig vecka!!!
 
Kopparödlor
Svart Huggorm 
'
Jakob med sutare
 
 
 
 

RSS 2.0