Silvervulgator

Det blev en minisemester till silvervulgatornas land. Fiskemässigt lyckades vi inte allt för bra. Jag rispade en storöding. Röck flugan ur käften på en storöring och bommade ett par. Magnus var för snabb för någon fisk, missade en annan och hade några som bara var upp och buffade på flugan. Vi fick varsin 8-9hg röding och det var allt, men det var trevligt att få ut och paddla bland sjösandsländorna. Jag sa till Magnus när bilen rullade in i Sorsele att jag alltid bukar träffa på folk jag inte sett på länge här, och så belv också fallet denna gång. Thomas Nordlund träffade vi på direkt när vi kommit fram till vår destination,( tack för tipset om vägen!), och Helena Wiklund när vi var på väg där i från. Helena fick för några dagar sen en riktigt fin röding på 2.8kg, så det är ju bara att gratulera!
Här är en av bilderna som jag är riktigt nöjd med. En Ephemera vulgata som ligger och flyter på den silverblanka vattenytan
 

Storharr; på irrfärder i skogslandet

Jag sitter och tittar ut genom fönstret på kontoret och ser att det ligger nysnö på Marsfjällen. Nordvästvinden tjuter. Dunjackan har plockats fram från förrådet. Det går vita gäss på Kultsjön. Det är snart midsommar i Saxnäs.
För någon dag sedan åkte Magnus Ström och jag ner i skogen för att undersöka om det gick att hitta åt något bra fiske i det kalla vädret. Flytring ,kajak, tält, sovsäckar och varmakläder packades. Vi lyckades få ett par riktigt fina harrar och dessutom på Torrfluga. Magnus toppade med en fisk på 1470g, jag fick en på 1.3kg. Klockan tio på kvällen mojnade den ihärdiga vinden och fisken började vaka. Under några timmar hade vi ett fantastiskt fiske på nattsländeimitattioner som surplades in med ljudliga sluuuuurpljud av fina harrar. Det blev en magisk natt med en vacker solnedgång och en väldigt sen lunch, sådär klockan två på natten =).
Denna bild på harren från flytring är fotad av Magnus Ström. Magnus Blogg "Fjälluft" hittar du här!

Lemmelkaffe och Smitbåge

I går testade jag Lemmelkaffe för första gången och kan bara konstatera att det var jättegott. Jag har saknats ett mörkrostat kokkaffe många, många år nu, så jag brukar ha med mig en mockabryggare ut när jag fiskar nu för tiden. Men nu kan man ta fram kaffepannan i gen och få ett helt ok kokkaffe. =) 
De senaste dagarana har mitt fiske varit inriktat på Malgomajs smitbågar och det har varirt riktigt trevligt med bågar som har sett helt ok ut i fenorna. Sen skadar det ju inte att man fått bonusfiskar i form av abborre, harr och öring.
 

RSS 2.0