Ett försök

Var och kastade lite bröd idag men det var dålig aktivitet. så jag gick till gösstället och drog ett par smögösar på jigg i stället. den största på massiva 44cm. =).. ja visst ja  jag fick även en minifärna på frilina och bröd.
 
 

Vårfiske

Nu är jag nere i Västerås där mete stått på tapeten. Dan-e hakade på från Saxnäs och det blev en spännande vecka. Fisket var lite segt i början men de sista dagarna va det helt ok. Dan-e Toppade med en Färna på 2.1 kg (se bild), och sjäv fick jag en på 2375g =) (inte den på bilden) =) Någon Storvimma i Ä-By blev det inte för mig i år heller, min toppfisk var 850g. Jag fick även en björkna med samma vikt så det var ju fint, och så fick Dan-e ett par mörtar på runt 700g., Riktigt Kul!
 
 
 
 

Gömslet

Klockan är halv fyra på morgonen. Dimman ligger tät över myren. På håll hör jag orrarna spela. Martallarnas konturer ser spöklika ut i det svag ljuset. Tranornas skrik dämpas av den täta; fuktiga luften. Sex korpar flyger fram och tillbaka och kooorrrrrrrrppp- ar. En kråka sitter och kraxar i en topp. Långt bort hör jag en småspov. Det var allt som hände på morgonen i björngömslet.
Men tidigare, föregående kväll, kom han lufsande i myrkanten. Eller lufsande känns som fel beskrivning. Flytande passar bättre.Som en del av terrängen förflyttar den sig i landskapet i en slags rinnande smidighet. Björnen. Storskogens konung. Och ett par bra bilder fick jag på honom. 
 
Stort tack till:wildlifelapland och Magnus Ström 
Bilden på kameran har Magnus Ström fotat.
 
 
 
 

RSS 2.0