Dagbok Finnmarksvidda 4

13/8 Ensam

Då har jag hunnit med Maria Å, Per Trogen och i dag åkte Magnus hem. Fisket och vädret har varit varierande. Maria och Anneli hade bara 2 fiskedagar men var nöjda ändå. Per Trogens portvinstå satte stopp för några större expeditioner, men hans sista dag gick vi till Andas.L och hade hyfsat fiske. Efter det hade Magnus och jag bra fiske med ett par riktigt fina harrar som Magnus fick. En på 1.4 och en på drygt 1.5kg. Själv lyckades jag med att få en Nordisk ”grand slam” från samma sten inom loppet av en och en halv timme. Röding 1kg, Harr 1.3 kg och öring på drygt 1.5kg, och så fick en ny sten ett namn där uppe ”Grand Slam Stenen”.  Magnus fick även en riktigt fin öring lite längre ner i jokken någon dag senare på 2.7kg. Sen blev vi inblåsta i Svanälven och fick lov att övernatta i vitbåten. I går sken solen och jag fick nog ca 25 harrar i Jorba. Både jag och Magnus har tagit riktigt bra bilder. Vi får inte glömma maten! Vi har ätit gourmetmat varje dag sen P.T kom;  Helt fantastiskt! Men där rök de 10kg jag brukar gå ner i vikt på en viddasäsong, J

(Om du vill läsa om ”Grand Slam Stenen” så finns hela berättelsen i Fiskejournalen Nr8, 2017, skriven av Magnus Ström)

Grand slam öringen på första sidan 😊
 

Dagbok Finnmarksvidda 3

29/7 Mulet men varma vindar och lite regn.

Nu var det ett tag sedan jag fiskade, känner mig lite sugen faktiskt, men i dag blev det inget fiske, än så länge i alla fall. Den 27e var sista dagen med midnattssol så nu börjar det bli lite skumt på nätterna. Jag fick besök av grannen Ellen som lånade en båt och la lite nät utanför sin stuga. När hon kom tillbaka bjöd jag på kaffe och vi satt och surrade ett tag. En tuff dam.  I morgon kommer Maria och hennes kompis Anneli, så då är lugnet över 😊 Men det ska bli skitkul.  Magnus kommer antagligen upp den 4/8 om allt går som det ska och P.T  på fredag.

 

Dagbok Finnmarksvidda 2

27/7 Regn och blåst

Sitter i husvagnen och myser. Fisket har varit segt ganska länge. Här om dagen var det varmt och de vakade på knott. Svårt att få något men fick en fin röding på torrt, fick även ett par kilosharrar och tappade ett par större fiskar varav en var en öring på ransarkläckare. Maria Ålander kommer på torsdag och Per trogen på fredag så det ska bli kul. Fick snurr på gaskaminen så nu fryser jag inte. Det har tagits några fina harrar av killarna från Sunderbyn varav en på 58cm. Nu är det 5 finländare på campen. Veden är slut. Rolf kommer i morgon. Känner mig lite ensam och längtar hem lite, men det går nog över. Nu ska jag äta min fars paradrätt ”sälta”. Hoppas fisket blir bättre snart.

 

Dagbok Finnmarksvidda 1

Jag hittade lite dagboksnoteringar från Finnmarksvidda 2015 som jag tänkte kunde vara lite roligt att dela med sig av till de som vill läsa. Det är saker som jag skrivit lite då och då och inte varje dag, men de skildrar en säsong ganska bra. Jag lägger upp texten lite bit för bit, nu under någon månad och slänger självklart med någon bild också.

 

Finnmarsvidda 23/7 Efter 18 dagar

Hittills har fisket inte varit så bra, Mycket folk kombinerat med kallt väder har gjort det segt. Jag har fått tre skapliga harrar än så länge. Två på 1.4kg och en på 1.5kg. Ja och två 1.3-kilos förstås. Rödingen har varit på G, men det har inte kommit upp några stora 7-8hg. Jag fick ett förslag av Rolf (som äger campen), att om jag klarade av att simma från mitten av sjön (Iesjavri), till land skulle jag få campen. Nu var det ju bara ca 10 grader i vattnet så man skulle ju inte klara sig särskilt länge. Jag övervägde det dock ganska länge, med vadare, åtdraget vadarbälte och flytväst kanske det skulle funka…..?? Om jag inte klarade det var dealen att jag skulle vara på campen i 5 år eller så fick jag välja ett rep och en sten, i stället för att bli upplyft i följebåten.  Det har varit en hel del trevligt folk här uppe . Stefan Åkersson med kamrater. Sen Thomas från Riga med två kompisar som också var från Skåne. Ove Pahajärvi. Sen kom det en vandrare som gått lite vilse intravande på campen som var från Tyskland, han gick från Nordkap till Kautokeino, till honom lagade jag gädda i foliepaket, för han hade ingen mat. Igår frågade Rolf om jag kunde tänka mig att köra en traktor upp från Karasjok- hållet upp till Gastviken, så vi får se om det blir något med det.

 

RSS 2.0