NZ 2009/2010

Att summera en 3 månaders resa till Nya Zeelands syd Ö är inte lätt, men samtidigt inte så svårt. Det är alltid underbart att vara där nere. De första två månaderna hade vi ganska dåligt väder. Lågtryck på lågtryck pressade sig in över hela Sydön med Sydpolsväder. Regnade det inte så blåste det, snöade eller så var vattnet färgat för att det precis hade regnat. Men vi hade några fantastiska fiskedagar i Fraser, Twizel, Von, O, Dimond creek och M-river. Jag minns speciellt hur skönt det var att åka till Von river efter att i några dagar trilskats med O-rivers, skygga och svårtrugade fiskar. Von är ett av Sydöns bästa RB- vatten och för en gångs skull fick man fiska på fisk som kastade sig över flugorna.

Västkusten med Hajfisket och det fantastiska spring creek fisket; Jag och Kim han bara fiska någon dag på västkusten, men hade bra fiske dessa dagar innan det började regna åter igen.

När Tobbe kommit ner och Kim åkt hem hade vi dock bra väder och fisket blev bättre för var dag som gick. Att vandra efter en spring creek på västkusten är en otrolig upplevelse för alla kroppens sinnen. Man söker av det ”vodkaklara” vattnet, på spaning efter dess fettfenade invånare. På strandbankarna är det en otrolig grönska och blomprakt. Gula vattenliljor och förgätmigej varvas med pepparmynta som på vissa ställen växer i täta snår efter vattnet och när man går i det fylls luften med en behaglig mintdoft. I vattnet växer det också växter, gröna, bruna, röda, brungröna, grönbruna och brunröda, som varvas med sand och grusbotten. Det är lätt att euforin smyger sig på när man ser den första öringen gå och vaka.

Vi fiskade även lite ”Djungel åar” på västkusten med skiftande resultat.

På västkustens inland fiskade vi området kring Lake Brunner där det finns några trevliga vatten. Under denna tid hoppade cikadafisket igång ordentligt så öringen blev mer och mer aktivt ytätande. Området kring Reefton blev nästa stopp, här finns många intressanta vatten, och området är väldigt populärt bland skandinaver. Här tog jag det som blev resans sista fisk för mig, en fantastisk öring på musimitation, mitt på dagen!      

 

Några höjdpunkter på resan var; Vinprovningen i Queenstown, Några otroliga dagar på höglandet runt Tekapo, Nyårsfirandet med Anders och Petra =), Nätterna vid ”Mavora lakes”, Att få se Nya Zeelandfalk, Morpork och minervauggla, Området kring Fairlie, Hajfisket, Avskedsfesten i Christchurch med Jonas och Andreas, bara för att nämna några./ Jonte


I fortsättningen kommer vi lägga upp bilder och berättelser från våra fortsatta fiskeäventyr runt om i Norden och Världen på bloggen.  


Höglandet

O-river

Mavora lakesDimond creek

Glenorchy

Falkar

Fairlie området

Djungelöring

Trollslända o cikada


Jonas
 Västkust Spring creek


Undervatten
Alla foton tagana av: Jonathan, Tobbe och Kim. 


Kim fightar Haj

Det här är ett litet klipp från när vi fiskade haj i Haast NZ(filmad med hjälmkamera därför dålig kvalité och svårt att sikta)
http://www.youtube.com/watch?v=kI9rif4JNJU

RSS 2.0