Norge- Manndalen till Mo

Jag har varit på en liten turné med Magnus i Norge 9 dagar, med start i Mannadalen. Vi fick några riktigt fina fiskar i havet och hade riktigt trevligt, med bra boende i manndalen sjöbuer: http://www.sjobuer.no/.  Sen åkte vi vidare för att till slut åka tillbaka mot Sverige över Mo I Rana- Tärnaby. En riktigt trevlig "road trip" Med vackra vyer och trevliga människor. =)
Foto: Magnus Ström. http://www.magnusstrom.se/
 
 
 
 

Mer harr!!!

Sist jag var ut fick jag ett par ettochtreor.. vackra fiskar, man är ju alltid lycklig när man får harr över kilot. Denna dag fick vi fem. =)
 
Fotona är tagna av Magnus Ström :http://www.magnusstrom.se/
 
 

Fjällräv nr 4- Flugfiskefeber

I nya numret av Flugfiskefeber (#4- 2014) har jag fått dela med mig av mina tankar kring Fjället och fiske. =)
 

Finharr-ett misslyckande

Det är ju ganska typiskt! Jag har ju jagat regg på harr många år nu. Inga så där stora satsningar men jag har fiskat vatten där jag vet att det simmar riktigt stora harrar. Nu när jag äntligen fick en, visade det sig att jag glömt vågen hemma! Jag brukar aldrig åka och fiska utan godkänd våg och jag var helt säker på att jag hade den med mig även denna gång men så var inte fallet. 55cm och riktigt grov uppskattningsvis 1.7-1.8kg, men uppskatta kan man ju göra hur mycket man vill. Det var i alla fall en vacker fisk som tog på torrt, min egen variant av Vulgata  som jag nu döpt till "Jontevulgata" (nohackel). Kastet gick ut perfekt.Tafsen sträckte. Flugan dalade sakta ned på vattenytan. Fisken kaststde sig upp på en gång och tog flugan. Så här såg den ut!
 
 

RSS 2.0