Te Anau

Det blev inte mycket med den där vilodagen. Vi åkte och fiskade i Routeburn i stället.

Dagen efter det bar det i väg söderut mot nya marker, Mataura rivers övre del, bjöd på fint sightfiske med flera krokade fiskar men bara en landad. Vi fortsatte söderut mot Mossburn och sov på en camping som är till salu som vi sett på; nzfishing.com. När vi skulle åka på morgonen visade det sig att vi hade punka på ena framdäcket , så det blev att fixa däcket i stället för att fiska. Vi åkte till Te Anau där det ösregnade, vi tog in på en camping och efter däcket var fixat fick vi vår vilodag vare sig vi ville det eller inte. I går fiskade vi i Oreti med varsin hyfsad öring som resultat. I dag planerade vi att åka till Mavora lakes och bo där ett tag..men Kim va lite sliten och ville sova lite längre så vi blev kvar en dag till på campingen i Te Anau. Jonathan fiskade Upuk i dag med hyfsat resultat två fina RB och en öring på ca 2 kg.

The Blue Beast!!

2.7 kg!

Mager 2 kg!

Det finns annat än får här!


Twizel och Omarama

Vara forsta fiskedagar var riktigt bra, Twizel river visade sig fran sin basta sida med bra sightfiske pa fina oringar och RB.
Ahuriri var fargad men vi hittade en liten creek som var riktigt fin med fin fisk, lite fargad men den gick att sighta.
Sen akte vi till Wanaka dar vi testade Timaru river som var svarfiskad vi sag en del fisk och till slut fick Kim en RB pa runt kilot..
Nu ar vi i Glenorchy och har vilodag.
Antligen i Christchurch!

Nu har vi kommit pa plats och kopt oss en bil, en Subaru Legacy 4wd, verkar vara en skaplig bil, bara den haller :) Vi aker vidare mot Twiezel i morgon och startar fisket!!
Har vandrat runt i Christchurch och shoppat en massa nodvandiga grejer i 2 dagar, samtidigt har vi spanat pa oring i Avon river som rinner rakt genom stan, sag 5 fina bitar idag den storsta runt 2,5kg, var ganska sugen att fiska pa den men hade val blivit idiotforklarad, om man inte redan ar det!! :)

K & J


Kolla Gugges kronika pa NSD Fiske:
http://www.nsd.se/fiske/artikel.aspx?ArticleId=4988402


Hong Kong flygplats, lite trott!!


Oring i Avon, centrala Christchurch.


Oring i Avon, centrala Christchurch.

Brown Trout Heaven/Strike Adventure

kolla reklamfilmen för Zane Mirfins Guideföretag.
http://www.youtube.com/watch?v=Jv9uldZbOl4

En vecka kvar

Jaha då var det en vecka kvar tills vi åker. Jag har försökt sitta och planera lite var vi ska fiska. Jag har kollat runt lite på nätet och bläddrat lite i John Kents fantastiska bok ”south island trout fishing guide”. Denna bok är kanske en av de viktigaste böcker som över huvud taget skrivits. En bibel för den som ska ”fiskeluffa” på Nya Zeeland!
Jag har hittat många intressanta vatten, har speciellt letat efter vatten som inte missfärgas efter regn som man kan använda som ”back up” vatten om man är i ett område där vädret har varit, eller blir dåligt.


Saxnäsöring

Nu är det bara 11 dar kvar tills vi åker, resfebern börjar infinna sig!!!
Satt och kikade igenom lite bilder från sommarens fiske och fiskeguidening i Saxnäs.
Tänkte bara dela med mig lite!/J

tvattensatsånöring3öring2öringPer Trogen på Bielitnacken Tobbe nedre selet


RSS 2.0