Azorerna - Lågbudgetkarp och mycket mer

2007 var jag och Daniel Å på Azorerna i 14 dagar. Vi fiskade både i havet och i sjöarna på huvudön. Det var riktigt trevligt! Vi fick inte några stora fiskar men det var vacker natur, sjöarna är gamla vulkankratrar, klipporna vid havet var svart lavasten, och så var det grönt, blomstrande och vackert. Jag skulle gärna åka dit igen. Här är lite bilder från den resan som både Daniel och jag har fotat.
Snygga Rod pods?
Vacker liten RB som tog på majs
kaskeloter!
Öresvin

Fiskeplatsen

Året var 2003. Jag och min kompis Daniel Åslund hade sett ett par fina fiskar i polen ovanför stenarna. Han får smyga ut och fiska på dem och resultatet ser ni på diabilden här nedan... det var första gången jag besökte denna plats långt ute i den snåriga, sandfugsinfesterade djungeln på Nya Zeelands Sydö. I år besökte jag samma plats igen, men den såg lite annorlunda ut. En störtflod året innan hade spolat bort strandbanken där jag står och tar denna bild, men stenarna låg kvar och fisk var det i poolen. Samma plats är med i filmen "once in a blue moon" innan störtfloden. Om du vill kan du gå in och titta på mitt videoklipp från denna fantastiska å, inspelad i januari i år som jag döpt till Djungelöring: https://www.youtube.com/watch?v=5qc23Ami0x8 
Sandflugor =)
En djungelöring från 2003
 

Sutaren

Flötmete efter sutare är ett av mina favoritfisken. Det är så spännade när man ser bubblorna börjar närma sig flötet! Flötet vippar till, sen vippar det till igen, fiskens sjärtfena kommer åt linan när den står och äter på mäskplatsen. Pulsen ökar. Det lyfter sakta; Mothugg!! Fast fisk! Linan skär genom näckrosbladen i ett rasande tempo. Matchspöt böjs till bristningsgränsen. En gröngul skönhet bryter ytan. Håven skickas ut. En av sjöns vackrasta fiskar har landats. Lycka; Vikt; återutsättning.
 
Fisken på bilden fick Min kompis Johan Ögren på Feedermete, en slumpfisk men alltid lika välkommen. Spötoppen vippade till så försiktigt att man knappt såg det, men Johan var uppmärksam och gjorde mothugg som tur var. =) inget monster men en vacker hanfisk på 2.4kg
Året var 2002.
 
 

Harrjokken

Alla har vi våra favoritvatten, detta var ett av mina, eller två egentligen ;) inte bredare än en spölängd och harrar tagna på över 55cm.. Ett paradis.. Sen hittade maskmetarna dit och slet upp all storharr, det var ju länge sedan så med lite tur kanske det har återhämtat sig, jag har inte varit där sedan 2007, då var det fortfarande ingen fisk. Den lilla ån rinner sakta genom storskogen, nedfallna träd ger skydd åt fisken, snåriga strandbankar; omöjliga kastvinklar. Men belöningen var stoooor när man lyckades placera flugan rätt.
 
 

Guidepraktik

Tittade igenom lite gamla bilder... Dessa är från när jag gjorde praktik hos flugfiskeguiden Zane Mirfin på NZ. En start på vad som är och varit en lång kärleksaffär till detta fiskeparadis. Att få göra praktik hos Zane var ett stort privilegium han är en av Sydöns mest välmeriterade fiskeguider i ett land där guideyrket räknas som ett riktigt arbete och inte bara någon form av hobbeyverksamhet som det ibland gärna klassas som i Sverige. Man kan nog också säga att det var starten på mitt liv som fiskeluffare, så dessa bilder representerar en väldigt viktig livshändelse som påverkat mitt liv =)
På guidening av ett par från Montana Us..Fast fisk!!
Guidening av Dave från New Jersey Us, På spaning
 

RSS 2.0